Srb | Eng

Vesti

17.04.2017.

AIK Banka podržala koncert pevačice duhovne muzike Divne Ljubojević

Beograd, 17. mart 2016. godine – Pevačica duhovne muzike Divna Ljubojević proslaviće 25 godina rada, sa svojim vokalnim ansamblom „Melodi“, koncertom u Sava Centru 21. aprila 2016. godine, čiji će pokrovitelj biti AIK Banka.

Na repertoaru koncerta „Beograd u susret Vaskrsu“, koji će podržati AIK Banka, naći će se vizantijska, srpska, ruska, grčka i bugarska duhovna muzika, a publiku očekuje sadržajan i vizuelno obogaćen program.

Sa grupom prijatelja Divna je 1991. godine u Beogradu osnovala hor i studio za duhovnu muziku "Melodi". Od tada je sa svojim ansamblom održala brojne samostalne koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete, objavivši 22 muzička izdanja u Srbiji i inostranstvu. Divna danas u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine, i vrhunskog interpretatora.

Prestižni britanski ekonomski magazin INTERNATIONAL BANKER je 2015. godine, pod pokroviteljstvom FINANCIAL TIMES u okviru svojih nagrada BANKING AWARDS dodelio AIK Banci dva priznanja: za najbolju komercijalnu banku u Srbiji i najinovativniju banku u sektoru rada sa stanovništvom. 11.04.2017.

Nova sinergija na bankarskom tržištu Srbije - AIK Banka širi poslovanje kupovinom Alpha Bank

Beograd, 11. april 2017. godine – Ugovor o preuzimanju 100% akcija Alpha Bank Srbije u vlasništvo AIK Banka a.d. Beograd potpisan je danas u sedištu Alpha Bank Srbija u Beogradu. Alpha Bank će svoje poslovno ime promeniti u Jubanka a.d., čime se i simbolično potvrđuje njen povratak u društvo banaka sa domaćim kapitalom, budući da je ime Jubanka poznato srpskom finansijskom tržištu još od polovine XX veka.

 

Na svečanom događaju upriličenom ovim povodom, predstavljen je i novi Izvršni odbor Jubanke, na čijem čelu će biti predsednik, Aleksandra Erdoglija, dugogodišnji član upravljačkog tima Alpha Bank, čime se obezbeđuje kontinuitet poslovanja.

 

Pozitivni efekti preuzimanja očekukuju se u svim poslovnim segmentima, prevashodno u povećanju prihoda i širenju baze klijenata u svim segmentima u kojima banke posluju.

 

„Akvizicijom Alpha Banke, stvoriće se sinergija dve finansijske institucije, od kojih je jedna AIK Banka, visoko kapitalizovana, u vrhu srpskog bankarskog tržišta, sa bilansnom sumom od 175,3 milijarde dinara na kraju 2016. godine. Ova transakcija omogućiće obema bankama objedinjen zajednički nastup na tržištu Srbije. Takođe, ova sinergija je od velikog značaja zbog same činjenice da će se Jubanka ponovo naći u domaćim rukama“ izjavila je Jelena Galić, predsednik Izvršnog odbora AIK Banke.

 

AIK Banka nastavlja sa širenjem svog poslovanja i baze klijenata i partnera u zemlji, ali i izvan granica Srbije, na tržište EU. U februaru ove godine, AIK Banka dobila je odobrenje Evropske centralne banke za dalje sticanje akcija slovenačke Gorenjske banke iz Kranja. Na osnovu ove odluke AIK Banka može steći do 100 odsto kapitala i glasačkih prava u Gorenjskoj banci. Aktivnosti AIK Banke, poput ove, ne rezultiraju isključivo širenjem saradnje sa lokalnim i EU tržištem na polju bankarskog poslovanja, već i stvaranju pretpostavki za proširenje poslovanja na druge oblasti privrede, čime se jača ekonomska konkurentnost čitave regije.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stabilna i jaka, domaća AIK Banka postala je sinonim za podršku privrednicima, i građanima. Pored toga što zauzima jednu od vodećih pozicija po broju klijenata, AIK Banka je lider po adekvatnosti kapitala bankarskog sistema Srbije, ali i po efikasnosti, a kada je reč o profitabilnosti, zauzima treću poziciju. AIK Banka je 40 godina pouzdan partner i srž poverenja velikom broju preduzeća i  građana. Evropsko poslovno veće je u okviru svojih nagrada International Socrates Award Ceremony, dodelilo AIK Banci priznanje za najbolju regionalnu instituciju, a prestižni britanski ekonomski magazin International Banker, dodelio je AIK Banci u 2015. i 2016. godini nagradu za najbolju komercijalnu banku u Srbiji i najbolju banku u pružanju servisa klijentima u Istočnoj Evropi.

 

Jubanka A.D. Beograd je osnovana 1956. godine, kao  glavna filijala Jugoslovenske banke za spoljnu trgovinu, da bi se tokom svog  47-godišnjeg postojanja  transformisala više puta. Od 1991. godine posluje pod  imenom Jubanka. U periodu do 2005. godine Jubanka predstavlja  jednu od vodećih banaka u srpskom bankarstvu, rangirana među prvih 10 banaka na tržištu. U februaru 2005. godine, Jubanka je prodata grčkoj Alpha Bank AE. Potpisivanjem kupoprodajnog ugovora, vrednog 152 mln EUR završena je prva privatizacija srpske banke u državnom vlasništvu. Od aprila 2017. godine, Jubanka se vraća na srpsko tržište.05.04.2017.

Renoviranje ekspoziture Voždova na adresi Voždova br. 2 Niš od 08.04.2017. godine do 18.04.2017. godine

Poštovani klijenti,

 

 

Obaveštavamo vas da ekspozitura Voždova neće raditi zbog renoviranja u periodu od 08.04.2017. godine do 18.04.2017. godine.

U navedenom periodu bankomat ekspoziture Voždova će biti u funkciji i moći ćete nesmetano da podižete gotovinu na bankomatu odnosno ostvarujete uvid u stanje po tekućem računu.

 

Svoje poslovanje sa AIK Bankom, a u periodu trajanja radova na renoviranju ekspoziture Voždova, možete nastaviti u drugim organizacionim delovima AIK Banke u Nišu i to:

 

Filijali Niš, ul. Nikole Pašića 42,       ponedeljak-petak 08 – 19; subota 09 – 13

Ekspozituri Bulevar Zorana Đinđića, ul. Bul. dr Zorana Đinđića 23,   ponedeljak-petak 09 – 17; subota 09 – 13

Ekspozituri Zona III, ul. Bulevar Nemanjića 25   ponedeljak-petak 09 – 17; subota 09 – 13

Ekspozituri Palilula, ul. Episkopska 56  ponedeljak-petak 09 – 17

Ekspozituri Pantelej, ul. Pantelejska 77   ponedeljak-petak 09 – 17

Vaše platne i kreditne kartice možete preuzeti u Filijali Niš, ul. Nikole Pašića 42, svakog radnog dana od 09 do 17 časova.

Za sva pitanja u vezi kreditiranja fizičkih lica, možete kontaktirati Savetnika za poslove sa stanovništvom na broj 018/507-456.

Očekujemo vas u novom, savremeno uređenom prostoru ekspoziture Voždova od srede 19.04.2017. godine.

 

 

Vaša AIK Banka
04.04.2017.

AIK BANKA OBELEŽILA DAN STUDENATA

Beograd, 04. april 2017. godine – Povodom Dana studenata, AIK Banka objavila je pobednike nagradnog konkursa, koji su u inbox Facebook profila AIK Banke dostavili najzanimljivije priče, snimke ili fotografije vezane za studentski život. Pobednici konkursa Kristina Savić, Nikola Suka, Dijana Bogićević, Milica Radojičić i Anđela Smolović, nagrađeni su u Grawe ekspozituri  u prisustvu predstavnika Banke. Srećni dobitnici su prilikom otvaranja tekućeg računa nagrađeni sa po 3.000 dinara.

 

Start paket tekući računi AIK Banke osmišljeni su posebno za mlade, sa akcentom na studente, kojima će ovaj proizvod pomoći u ostvarenju planova. Potrebno je da, u dogovoru sa svojim roditeljima, ispunite jednostavne uslove i uživate u pozajmici od 30.000 dinara. Sve što je potrebno jeste da vaši roditelji imaju stalna mesečna primanja u AIK Banci, po osnovu radnog odnosa, penzije ili drugog redovnog mesečnog primanja. Pozajmicu možete dobiti i ukoliko ne ostvarujete mesečna primanja, uz solidarnog dužnika, odnosno člana porodice, oca ili majku, koji ispunjava već pomenuti uslov. Maksimalan iznos pozajmice koji možete dobiti jeste 30.000 dinara, koje su vam na raspolaganju u naredna 24 meseca, a sve to uz mesečnu nadoknadu održavanja računa od samo 250 dinara.22.03.2017.

AIK Banka na Agrokompasu - forumu agrobiznisa i kvalitetne hrane

Novi Sad, 20. mart 2017. godine – AIK Banka učestvovala je na Agrokompasu, forumu agrobiznisa i kvalitetne hrane, obrađujući aktuelne teme „Agro servis u službi moderne poljoprivrede“ i „Ecommerce – prodavnica budućnosti“.


Ecommerce predstavlja poslovnu komunikaciju i prenos dobara i usluga, kroz kupovinu i prodaju, putem internet mreže (računara, tableta, telefona). Najrasprostranjeniji način plaćanja roba i usluga na internetu jeste putem platnih kartica, a jedna od najvećih prednosti ovog načina plaćanja jeste ta što Internet prodavnica radi 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Agrokompas, forum hrane i prateća manifestacija Festival dobrog ukusa, imaju misiju da proizvođače, prerađivače i trgovce podstaknu na investiranje u kvalitet, privlačnost i osvajanje novih tržišta. Banke predstavljaju najsigurnije partnere poljoprivrede i  industrije hrane u procesu povećanja vrednosti proizvoda, razvoju brenda i izvozu, investicijama kroz bankarske agro pakete koje se višestruko vraćaju.

AIK Banka prepoznata je kao jaka, stabilna i pouzdana finansijska institucija u čitavom regionu, imajući u vidu da je Evropsko poslovno veće u okviru svojih nagrada International Socrates Award Ceremony, dodelilo AIK Banci priznanje za najbolju regionalnu instituciju, a prestižni britanski ekonomski magazin International Banker, u okviru svojih nagrada Banking Awards, dodelio je AIK Banci u 2015. i 2016. godini nagradu za najbolju komercijalnu banku u Srbiji i najbolju banku u pružanju servisa klijentima u Istočnoj Evropi.

http://agroinfotel.net/sajam-poljoprivrede-sabac-pravo-mesto-3/